Prečice

Pohvale za nastavni kadar Internacionalnog Burch univerziteta sa Danube univerziteta Krems
Jul 12, 2018

Pohvale za nastavni kadar Internacionalnog Burch univerziteta sa Danube univerziteta Krems

Kvalitet predavanja profesora sa Odsjeka za arhitekturu, Internacionalnog BURCH univerziteta, pohvaljen je od strane Danube Univerziteta Krems. Dva člana nastavnog kadra sa Burch Univerziteta, doc. dr. Ahmed El Sayed i viši asistent dipl.ing.arh. Emina Arapčić, učestvovali su u Erasmus + projektu/nastavna mobilnost na Danube Univerzitetu Krems, Fakultet obrazovanja umjetnosti i arhitekture, Odsjek za graditeljstvo i zaštitu okoliša u Kremsu, Austrija.


Doc. dr. Ahmed El Sayed održao je predavanja na temu "Energetske inovacije - inžinjerstvo i upravljanje" u sklopu modula "Fizika zgrade", master program. Predavanjima je obuhvatio širok spektar tema, kao što su: uvod u fiziku zgrade, pokazatelji učinka, provodljivost toplote, zaštićenost zraka vodenom parom, te praktični dio sa formulama i postupkom rješavanja proračuna fizike zgrade.

Asistentica Emina Arapčić održala je predavanja na temu "Razvoj grada u konfliktu - Olimpijsko nasljeđe Sarajeva", objašnjavajući arhitekturu i razvoj grada Sarajeva i njegovu urbanu strukturu kao model/primjer, koji kao takav vrijedi i za ostale gradove u Evropi. Predavanja su održana u sklopu studijskog programa "Revitalizacija i sanacija", kao dio modula "Razvoj grada i planiranje " na master studiju.

Za vrijeme boravka, nastavni kadar BURCH univerziteta uživao je u gostoprimstvu Danube univerziteta, posjeti i upoznavanju historijskog mjesta Krems-Steina, individualnom vremenu za istraživanje u prostorijama univerzitetske biblioteke, te dodatnim predavanjima kojima su se pridružili na fakultetu - Prezentacija istraživačkih projekata BInUCom (izgradnja inkluzivnih urbanih zajednica) i SES projekta (socijalna inkluzija i upravljanje energijom za neformalna urbana naselja) u sklopu programa Erasmus + sa projektnim partnerima iz Indije i Etiopije; predavanja u okviru programa Lagane membranske konstrukcije (M.Eng.) - Tema: Inženjerstvo / detalji / dimenzioniranje.

Na kraju posjete svi su se složili nastaviti saradnju sa Internacionalnim Burch Univerzitetom. Danube univerzitet je ponovo pozvao naš nastavni kadar da posjeti njihov Univerzitet I da održi nastavu u sklopu projekta Erasmus+, zbog dobrog iskustva i zbog vjerovanja da BURCH osoblje može ponuditi izvrsno znanje studentima u Austriji. Kvaliteta predavanja kao i metodologija predavanja prepoznata je i od strane dekana Prof. sc. techn. Dipl. Arch. ETH Christian Hanusa i profesora Dipl.-Ing. Manfred Sonnleithner, magistar i mag. Mr. Sc. Susanne Prix posebnim pismom zahvalnosti.