Prečice

Predstavljanje novih vlasnika BURCH-a i profesora Angus Lainga koji se pridružuje Stirlingovoj savjetodavnoj zajednici
Jul 17, 2018

Predstavljanje novih vlasnika BURCH-a i profesora Angus Lainga koji se pridružuje Stirlingovoj savjetodavnoj zajednici

Stirling Education (SE) je privatni fond kojim upravljaju iskusni menadžeri i pedagozi. SE nudi visoko kvalitetnu pristupačnu nastavu na engleskom jeziku temeljenom na najboljim bosanskim nastavnim programima. SE je u završnoj fazi procesa stjecanja vlasništva nad Internacionalnom BURCH univerzitetu u Sarajevu. Mi, BURCH tim, radujemo se velikim poboljšanjima i pozitivnim promjenama s višim izvršnim timom SE, koji ima značajno iskustvo u vođenju i upravljanju mnoštvom uspješnih kompanija, avsa timom stručnjaka donosi bogatstvo znanja iz obrazovanja, finansija, poslovanja, marketinga, pravnih, kadrovskih i IT sektora. SE podržava britanski savjetodavni odbor s velikim iskustvom u sektoru obrazovanja, uživajući u dokazanom uspjehu u postizanju visokih standarda obrazovanja.


Danas, SE slavi priključenje profesora Angusa Lainga Stirlingovom savjetodavnom odboru za obrazovanje.

Profesor Angus Laing je imenovan dekanom Lancaster University menadžment škole u oktobru 2015. godine. Uz svoju ulogu u školi, on je predsjedatelj asocijacije poslovnih škola i upravitelj je Nurture HE-e.

Profesor Laing će zauzeti mjesto u Upravnom odboru na Internacionalnom BURCH univerzitetu (IBU), vodećem privatnom Univerzitetu u Sarajevu, te u svojoj novoj ulozi, savjetovat će o programu promjene i transformacije poslovanja koji je trenutno u toku. Profesor Laing posebno je zainteresiran za pionirski projekat 'Inkubacija' na IBU-u, koji ima za cilj poticati i razvijati poduzetništvo u preddiplomskim studentima kako bi ostali I nastavli s poslovanjem u Bosni i Hercegovini. 

Govoreći o njegovom imenovanju, profesor Laing je danas izjavio: “Drago mi se što sam se pridružio Savjetodavnom odboru Stirling Education i Upravnom odboru IBU-a. Pružajući moju stručnost u razvoju univerzitetskih institucija svjetske klase, moj cilj je da transformacijski program koji se odvija na IBU-u nastavlja razvijati svoje inspirativno učenje, uzbudljive međunarodne mogućnosti i sigurne ishode za talentirane studente koji se pridruže IBU-u.

Rektor IBU, prof. dr. Damir Marjanović, pozdravio je profesora Laing na BURCH univerzitetu. "Naš Univerzitet ima određenu misiju: ‘unaprijediti učenje i preobraziti živote’. Mi smo vrlo moderan Univerzitet koji poučava potpuno na engleskom jeziku, uz uspjeh naših studenata u srcu onoga što radimo. Dobrodošlicom profesora Lainga u našu Burch porodicu, prihvaćamo kombinaciju najboljih britanskih misli i poslovnih transformacijskih iskustava s pionirskim duhom Bosne i Hercegovine ovdje na IBU-u. Tako otvaramo nova vrata svim našim studentima - vrata u obrazovni sistem Velike Britanije i tržište rada".

U sklopu misije za povezivanje studenata u Bosni i Hercegovini s međunarodnom poslovnom i obrazovnom zajednicom, IBU planira proširiti saradnju s drugim univerzitetima, istraživačkim institucijama, međunarodnim agencijama i asocijacijama. S više od 100 sporazuma s partnerskim univerzitetima i drugim institucijama iz većeg broja zemalja, Burch planira povećati taj doseg kako bi stekao najviše standarde obrazovanja i pružio svojim studentima i akademskom osoblju najbolju uslugu.

Direktor Uprave za Stirling Edukaciju, Mark Cooper, izjavio je: "Naša ulaganja u Bosnu i Hercegovinu dovest će do novih međunarodnih mogućnosti, revolucionirati poslovne prakse, unaprijediti obrazovne standarde i na kraju poboljšati obrazovne ishode naših studenata. Pozdravljam profesora Lainga i želi mu dobrodošlicu našem timu posvećenih pedagoga dok provodimo naše planove poboljšanja".