Prečice

Prorektorica sa Burch univerziteta doc.dr. Sanela Klarić na HSWT u Njemačkoj
Jul 30, 2018

Prorektorica sa Burch univerziteta doc.dr. Sanela Klarić na HSWT u Njemačkoj

Doc. dr. Sanela Klarić, prorektorica za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju na Internacionalnom Burch univerzitetu, pozvana je u julu 2018. godine na Mobility Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Sciences (HSWT) u Freising-Weihenstephanu u Njemačkoj putem Erasmus + Mobility Programa.


Program razmjene  bio je vrlo bogat i zahtjevan pun specifičnih organiziranih posjeta s lokalnim profesorima i studentima na aktuelnim projektima pejzažne arhitekture, sportskog objekta i urbanističkog planiranja u Minhenu.

Doc. dr. Sanja Klarić sudjelovala je kao gostujući kritičar na završnoj studentskoj odbrani Glavnog projekta I u programu IMLA (International Master of Landscape Architecture). Tema ovogodišnjeg završnog projekta bila je 'Glonnvalley - prigradski krajolik u glavnom gradu Minhena'. Doc. dr. Klarić se takođe obratila svim prisutnima na završnom godišnjem akademskom događaju "Tag der Landschaftsarchitektur" (Dan pejzažne arhitekture), koji je imao vrlo bogat i zanimljivim program, nagrade, prezentacije istraživačkih projekta i veliku izložbu radova svih studija i rezultata istraživanja tekuće školske godine.

Osim profesorice Klarić, među kritičarima su bile i kolege saradnici prof. dr. Elisabetta Bianchessi i istraživač dr. Lorenzo Rebediani iz Europskog instituta za vrtove i pejzaže Bergamo Italija.