Prečice

Studenti BURCH-a gosti konferencije Sfera 2018
Oct 30, 2018

Studenti BURCH-a gosti konferencije Sfera 2018

Nakon što su slušali predavanja gostujućih profesora na BURCH univerzitetu, naši studenti sa Odsjeka za arhitekturu su posjetili konferenciju na kojoj su imali priliku slušati devet izlagača.


Studenti Odsjeka za arhitekturu su zajedno sa profesorom Adnanom Novalićem bili gosti konferencije Sfera 2018 koja je održana 24. i 25. oktobra 2018. u INTERA Technology Parku u Mostaru. Pritom su imali priliku da učestvuju u šestoj po redu međunarodnoj konferenciji naučno-stručnog karaktera. Ovogodišnji događaj je okupio oko 400 gostiju, a tema je bila tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove.

Domaćini su bili vrlo organizovani i pružili studentima priliku za susret sa najboljim kompanijama u domenu njihovog djelovanja. Studenti su na kraju bili nagrađeni i dodijeljeni su im certifikati za učešće na konferenciji. 

BURCH univerzitet i Odsjek za arhitekturu žele organizatorima i koordinatorima konferencije mnogo uspjeha  u narednom periodu.Architecture students were part of the conference Sfera 2018 in Mostar