Prečice

Trčanje.net: Jasmina Sinanović među 50 najbržih žena u BiH
Feb 28, 2018

Trčanje.net: Jasmina Sinanović među 50 najbržih žena u BiH

Jasmina Sinanović, djevojka koja tiho ali iznimno odgovorno i revnosno obavlja posao PR-a Internacionalnog Burch Univerziteta, je jedna od onih djevojaka koje tiho i sramežljivo govore o vlastitom uspjehu. Pored stečene diplome na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, završenog magistarskog studija engleskog jezika i književnosti, Jasmina je u finalnoj fazi pripreme za odbranu drugog magistrata gdje su joj fokus međunarodni odnosi i Evropske studije.


No, pored nauke i komunikacija, njena ljubav je i trčanje - i to profesionalno trčanje kojim se bavi od 2009. godine. Međutim, to nije sve. Našu Jasminu Sinanović je poznati sportski portal https://trcanje.net uvrstio među najbržih 50 žena u BiH. Štaviše, Jasmina se našla na visokom 39. mjestu sa vremenom 2:06:23 za istrčanih 21 kilometar.

Trke na pet ili deset kilometara za nju su mačiji kašalj, no posebno je ponosna na maratone među kojima izdvaja Boston Maraton kojeg je trčala u vojnom kampu u Afganistanu 2011. Nakon Boston maratona Jasmina Sinanović je istrčala četiri Air Force maratona, te dva polumaratona u Sarajevu i Splitu.

“Brz način života i stres su samo okidači za sve loše što nam se dešava u životu. Stalno sjedenje, ukočenost i rad na računaru šteti našem organizmu koji nije prilagođen tim uslovima života. Zbog toga je bilo kakav oblik treninga savršen melem za dušu. Ukoliko u sve to ukombinujete i muziku i traku za trčanje, pred vama je potpuno drugačiji dan. No, ne razumiju svi potrebu za trčanjem,“ ističe Jasmina Sinanović

“Uspjeh se održava. Uspješan trening za svakog pojedinca jeste u pronalaženju balansa“, kaže Jasmina i dodaje „i treninzi mogu ponekad biti stresni, ali svaka aktivnost iziskuje fokusiranje, trud, rad, volju i zalaganje i nema odustajanja, a ja znam da je sutra novi dan u koji ću zakoračiti sa osmjehom na licu.“