Prečice

“Uživajmo u učenju engleskog jezika” na Internacionalnom Burch univerzitetu
Mar 15, 2018

“Uživajmo u učenju engleskog jezika” na Internacionalnom Burch univerzitetu

Na Odsjeku za engleski jezik i književnost Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke 14. marta 2018. godine održano je takmičenje za učenike srednjih škola Sarajevskog kantona pod nazivom "Uživajmo u učenju engleskog jezika". Učenici su se takmičili u tri oblasti: kviz općeg poznavanja engleskog jezika, engleske književnosti, kulture i moderne umjetnosti, zatim takmičenje u spelovanju, kao i takmičenje u pisanju kratke priče.


Ovaj značajni događaj počeo je inspirativnim govorom dekana Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke na Internacionalnom Burch univerzitetu, prof. dr. Senada Bećirovića, kao i recitalom studenta Odsjeka za engleski jezik i književnost sa Burch univerziteta. Nakon ceremonije otvaranja uslijedio je eliminacioni krug kviza u kome je učestvovalo 26 parova iz različitih srednjih škola SK. Finalisti u pisanju kratkih priča imali su priliku predstaviti svoje radove i sa prisutnima podijeliti svoju inspiraciju za pisanje istih. Prvo mjesto osvojila je učenica Druge gimnazije Zehra-Astrid Merdžanić, drugo mjesto Ajla Đinalić, učenica Prve bošnjačke gimnazije, a treće mjesto Dženeta Duraković, učenica Četvrte gimnazije.

Sljedeći dio cjelodnevnog programa činilo je veoma interesantno takmičenje u spelovanju u kojem je učešće uzelo 70 učenika. Ipak, na kraju je zasluženo pobijedila Martina Larma, učenica Druge gimnazije, dok je drugo mjesto zauzeo Amin Smajović, učenik Srednje medicinske škole, a treće Sabija Nizamić, učenica Gimnazije SSST.

Zadnji dio takmičenja obilježen je finalima kviza u kojem je učestvovalo šest parova iz različitih škola. Prvo mjesto su osvojili Hana Škarić i Arijan Ivanković, učenici Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra, drugo mjesto Merisa Pleho i Sanin Delalić, učenici Prve gimnazije, a treće mjesto Emina Suljić i Malik Mustafić,  učenici Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra.

Na završnoj ceremoniji ovog značajnog događaja, dekan fakulteta, prof. dr. Senad Bećirović, najboljim učenicima uručio je priznanja i vrijedne nagrade, a program završne ceremonije također je obilježen recitalima i prigodnim govorom pobjednika prošlogodišnjeg takmičenja i studenata Odsjeka za engleski jezik i književnost na Internacionalnom Burch univerzitetu. Svim učenicima zahvaljujemo na učešću, a pobjednicima i njihovim profesorima od srca čestitamo.