Prečice

Završena vikend škola kodiranja za srednjoškolce
Oct 25, 2018

Završena vikend škola kodiranja za srednjoškolce

“Meet and Code mission complete”,izjavio je tim koji je radio na organizaciji projekta.


Završeni su svi moduli i predavanja Meet and Code vikend škole kodiranja za srednjoškolce. U šest edukacija koje su obavljene u četiri grada, učestvovalo je preko 120 srednjoškolaca. Učesnici su imali priliku da prisustvuju Android i Arduino radionicama, gdje su se okušali u programiranju uz pomoć instruktora koji su objašnjavali postupke.

Tim koji je organizovao predavanja bio je sastavljen od studenata Fakulteta za elektrotehniku i prirodne nauke Internacionalnog BURCH univerziteta, predstavnika lokalnih timova Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine, te nekoliko uposlenika BURCH univerziteta.

Projekat je podržao Techsoup Balkans, koji su ove godine u organizovanje Meet and Code škole uključili i Internacionalni BURCH univerzitet. Obzirom da program ima za cilj isto što i sam Univerzitet; namjera je bila  osposobiti mlade ljude željne znanja za ono što ih zanima i sa čime će se susretati u budućnosti.Meet and code coding weekend for high school students and it's final module are over