Prečice

Dvije izvanredne predstave odigrane na Burch univerzitetu
Mar 27, 2019

Dvije izvanredne predstave odigrane na Burch univerzitetu

Odsjek za engleski jezik i književnost u suradnji sa Drugom gimnazijom Sarajevo upriličio prikazivanje dvije izvanredne predstave.


U četvrtak, 27. marta 2019. godine, u prostorijama IBU-a, Odsjek za engleski jezik i književnost upriličio je prikazivanje dvije predstave u kojima su dramske sekcije predstavile su svoje komade i zapanjile publiku tim izvedbama. Prvu predstavu, pod nazivom „5 Characters in Search of an Exit”, izveli su članovi dramskog kluba Odsjeka za engleski jezik i književnost Internacionalnog Burch univerziteta. Predstava je zasnovana na priči o 5 različitih likova: balerini, skitnici, kauboju, klaunu i bojniku, koji, zarobljeni u kutiji i motivirani posljednjim od njih, pokušavaju izaći iz tog paradoksa. Drugi komad, nazvan “Things I Want to Say but Never Will”, izveli su članovi dramske sekcije iz Druge gimnazije Sarajevo.

Intrigantna predstava „Ono što želim reći, ali neću nikada“ rezultat je anonimne ankete učenika ove škole koji su progovorili o stereotipima i tabuima, odgovarajući na pitanja „Šta želite reći, a nikada ne biste“, „Kome to želite reći i zašto ne kažete“, a odgovori i problematika današnjih tinejdžera tema su ove predstave. Na kormilu dramske sekcije je profesorica engleskog jezika Ida Avdibegović koja je sa svojim glumcima i prošle godine oduševila publiku u Sarajevskom ratnom teatru sa predstavom „Clue“. Ovaj put, publika je imala priliku vidjeti samo dio predstave, dok će se uskoro u Sarajevskom ratnom teatru. održati i premijera.