Prečice

IBU jedini univerzitet iz BiH na Study Expo sajmu obrazovanja
Oct 31, 2019

IBU jedini univerzitet iz BiH na Study Expo sajmu obrazovanja

Internacionalni Burch univerzitet predstavio se na Study Expo sajmu obrazovanja zajedno sa univerzitetima i školama iz Italije, Švicarske, Holandije, Bugarske, Grčke, Velike Britanije, Španije, SAD i drugih zemalja.


Kompanija Via Academica organizovala je sajmove obrazovanja u nekoliko balkanskih gradova, između ostalog u Sarajevu, gdje su posjetitelji bili srednjoškolci i studenti iz BiH, ali i iz drugih zemalja, koji su sa roditeljima, prijateljima, kolegama sa fakulteta tražili adekvatnu obrazovnu ustanovu za nastavak školovanja.

 Svi posjetioci imali su  priliku upoznati predstavnike univerziteta, te pitati sve što ih zanima.

Tako je i naš univerzitet, jedini iz BiH predstavio se na sajmu, te je pored prezentacije univerziteta informisao buduće studente o prednostima i mogućnostima studiranja na IBU.

“IBU je bio posebno zanimljiv univerzitet za posjetioce kako domaće tako i strane jer se izdvaja kao najbolji privatni univerzitet u BiH, kao prvi poduzetnički univezitet, koji nudi posebne programe stipendiranja,  posebne pristupe učenju koji se najvećim dijelom baziraju na praksi i na kraju kao univerzitet koji nudi veliki broj vannastavnih aktivnosti kroz studentske klubove”, istakli su predstavnici IBU-a.

Ove godine na sajmu su bili predstavnici škola i univerziteta iz Italije, Švicarske, Holandije, Bugarske, Grčke, Velike Britanije, Španije, SAD i drugih zemalja.