Prečice

IBU partner najveće svjetske HR konferencije IFTDO 2019
Jun 21, 2019

IBU partner najveće svjetske HR konferencije IFTDO 2019

Svjetska konferencija pod nazivom International Federation of Training and Development Organizations (IFTDO) 2019, održat će se u Sarajevu od 24-26.6.2019. Na konferenciju stižu svjetski stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa, koji predstavljaju velike svjetske korporacije.


Pored odličnih predavača i tema koje će biti prezentovane svim učesnicima konferencije, bit će otvoren i sajamski dio, gdje će se predstaviti kompanije koje su u svom poslovnom modelu usko specijalizirane za ljudske potencijale. Također će biti prezentirane studije na teme:"Kako izgraditi buduće lidere", "Uticaj digitalizacije na poslu", "Prilagođavanje radne snage digitalizaciji".

Velika čast pripala je Internacionalnom Burch univerzitetu da bude univerzitet partner same konferencije, a Malcolm Duerod, viši asistent na IBU bit će jedan od predavača na konferenciji.

O IFTDO

 IFTDO je osnovan 1972. godine u Ženevi sa ciljem osnivanja i održavanja međunarodne mreže za prepoznavanje, razvoj i prijenos znanja, vještina i tehnologije kako bi se podstakli lični rast, produktivnost i održivi razvoj kompanija, organizacija i pojedinaca u poslovnom svijetu. Riječ je o nevladinoj organizaciji koja je danas registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu. IFTDO je jedinstvena asocijacija ovog tipa u svijetu. O njenom značaju govori i podatak da imaju svog predstavnika u Ujedinjenim nacijama.