Prečice

Kurs “Big Data” uz predavača sa Stanford univerziteta
Jun 18, 2019

Kurs “Big Data” uz predavača sa Stanford univerziteta

Odsjek za informacione tehnologije Fakulteta za inžinjering i prirodne nauke na Internacionalnom Burch univerzitetu, organizuje trodnevni kurs „Big Data“ gdje će predavač biti profesorica sa Stanford univerziteta.


U periodu od 2. do 4. jula,  u organizaciji Odsjeka za informacione tehnologije održat će se besplatan kurs za studente Burch univerziteta na temu „Big Data“. Kurs će držati profesorica Jennifer Widom, dekanesa na Fakultetu za inžinjering i profesorica računarstva i elektrotehnike na Stanford univerzitetu.

„Big Data“ oblast je relativno nova u Bosni i Hercegovini, a tehnike obrade, analize i vizualizacije podataka su primjenjive i koriste se i u bilo kojoj drugoj oblasti. Nije potrebno značajno predznanje iz programiranja te je stoga  kurs pogodan za studente sa različitih fakulteta.

Program traje tri dana i prisustvo je obavezno za prijavljene studente, obzirom da se svaka sesija nadovezuje na prethodnu. Učesnicima se savjetuju da ponesu svoje laptope, ali ukoliko se odluče, mogu da rade i u grupama.

Obzirom da je broj mjesta ograničen, svoje mjesto rezervišite na vrijeme prijavom na link.