Prečice

Održan Start Me Up za srednjoškolce
Jan 21, 2019

Održan Start Me Up za srednjoškolce

U saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH, održan je još jedan event u organizaciji Internacionalnog BURCH univerziteta. Kroz razne aktivnosti, pružena je prilika učenicima srednjih škola da stiču znanja i iskustva.


Start Me Up konferencija, koju je BURCH univerzitet organizovao po drugi put ove godine, dobio je 180 prijava od kojih je 110 učesnika i 40 ideja prošlo na dalje takmičenje.

Studenti i osoblje BURCH univerziteta dočekali su goste i sa njima prisustvovali otvaranju ovog takmičenja. Kasnije su se družili i bolje upoznali uz večeru i  „Ice Breaking“ igrice. Subota je bila rezervisana za rad sa učesnicima, radionice, te polufinalni krug i proglašenje finalista.

Iako su sve ideje bile fantastične i timovi puni volje i energije, samo je 15 timova imali priliku da svoje ideje prezentuje na finalnom takmičenju. Naše sudije Armin Konjalić, Jovana Musić i Alema Pelesić imali su mnogo posla oko odabira najboljih ideja.

Tim koji se ipak pokazao kao najbolji i najkvalitetniji je DepresijApp. Članovi tima su: Sejo Ivković, Amina Madžak, Semira Jablić, Kenan Suljić, Muamer Galešić. Na drugom mjestu je tim ARC, čiji su članovi: Bakir Mujkanović, Ajdin Nukić, Kenan Imamović, Ajdin Bajrić, dok treće mjesto dijele HoloBox-Mustafa Mlinarević i Faris Dervić te CaseBlocks-Omar Hurem i Deniz Đekić.

Radujemo se našoj narednoj Start Me Up konferenciji, na kojoj ćemo ponovo imati priliku vidjeti pobjedničke timove oba naša prethodna takmičenja.Start Me Up Highschool, poduzetničko takmičenje za srednjoškolce 2019, IBU i ASuBiH