Prečice

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić poručio studentima: “Vi budite promjena u vašem društvu”
May 16, 2019

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić poručio studentima: “Vi budite promjena u vašem društvu”

U punoj sali na Internacionalnom Burch univerzitetu, studentima i učenicima Richmond Park internacionalne škole, te ostalim prisutnima prof. dr. Mirsad Hadžikadić poručio je da promjene u društvu dolaze od nas samih, gdje je dao primjere poznatih osoba iz prošlosti Nelsona Mandele, Muhameda Alija i mnogih drugih


Odsjek za međunarodne odnose i evropske studije Internacionalnog Burch univerziteta organizovao je predavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres i bivšeg kandidata za člana Predsjedništva BiH, na temu Građanska prava i slobode za svoje studente, učenike i širu javnost.

Prof. dr. Hadžikadić kroz predavanje je posvetio posebnu pažnju ulozi mladih u procesu kreiranja bolje budućnosti. Naglasio je kako su mladi najjača društvena grupa, te ona koja ima snagu za pozitivne promjene, istaknuviši primjer studentskih protesta širom bivše Jugoslavije 1968. godine.

"Promjene dolaze, bez obzira da li ih želimo ili ne", istakao je, te pozvao mlade, naročito studente, da rade za bolju budućnost, iz samointeresa ako ne i iz drugih razloga. “Ako želite biti sebični, budite na način da pomažete drugima u konačnici za svoj interes”, kazao je prof. dr. Hadžikadić.

Internacionalni Burch univerzitet i Odsjek za međunarodne odnose i evropske studije nastavljaju dovoditi eminentne javne ličnosti, te time omogućavaju sadržajniju nastavu studentima i informišu ih o aktuelnim društvenim fenomenima.