Prečice

Poruka rektora

Poruka rektora

 

Život je stalno čuđenje i svaki novi dan predstavlja jedinstven izazov i novo poglavlje, kako to mnogi književnici nastoje dočarati. Svakoga dana možemo mnogo toga dobiti, ali nažalost i izgubiti. Ono što se jednom stekne zauvijek ostaje s nama, ono što je od neprocjenjivoga značaja i od čega samo možemo imati dobro jeste znanje.


Dragi studenti, budući profesori, znanstvenici, lideri, uspješni i dobri ljudi, sretni smo što ste odlučili najuzbudljivije godine svoga života provesti u prikupljanju znanja i što ste ih spremni uložiti u svoje obrazovanje i u izgradnju svoje svjetlije budućnosti. Još nas više raduje činjenica da ste odlučili da ih provedete u Burch timu. Ovaj naš univerzitet doživljavamo kao mali ali stabilni brod, koji kroz uzburkana mora naše svakodnevnice vodi uspješna i hrabra posada profesora i asistenata sa samo jednim ciljem – brinuti o onome što ja nama najvrijednije – našim putnicima, našim studentima!


Ono što Vam možemo obećati jeste stalna komunikacija i razmjena mišljenja sa Vašim asistentima, profesorima i starijim kolegama. Dijelit ćemo sa Vama svo naše znanje i iskustvo i stvarat ćemo ozračje u kojem ćete imati priliku da na osnovu svih dostupnih informacija kreirate svoje mišljenje i pokažete svo svoje znanje i umijeće. Svaki dan, svaki sat i svaku minutu ćemo usmjeriti ka tome da vas pripremimo za nove izazove i uzbuđenja koje će Vam gospodin Život nositi u budućim danima.


Zauzvrat od vas tražimo samo jedno – dajte sve od sebe i budite najsretniji ali i najbolji u onome što radite! Ne tražimo mnogo, zar ne? U krajnjem slučaju nemojte se plašiti rada, znanja i uspjeha, jer to je ono što će svako od vas tražiti a nitko vam to neće moći oduzeti!


Na kraju, bez obzira da li ćete ostati sa nama jedan semestar, tri, pet ili osam godina, znajte da ćete biti dio naše Burch familije za cijeli život!

Iskreno vaš,


Prof. dr. Damir Marjanović