Prečice

Poruka rektora

Poruka rektora

 

Dragi studenti, znamo da se trenutno nalazite na životnoj raskrsnici i da trebate donijeti važnu odluku o budućoj karijeri. Imajte na umu da su programi na Internacionalnom Burch univerzitetu prilagođeni svim područjima i životnim putevima. Već nakon prvog ciklusa, bit će vam lakše nastaviti svoj put studija i karijere.

Dobrodošli na najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini i prvi poduzetnički univerzitet u regiji! Dobrodošli u okruženje koje će vam pomoći u vašem razvoju i koje će proširiti vaše vidike! Ovo je okruženje u kojem ćete kombinirati znanje i mudrost potrebne za vaš lični utjecaj na društvene tokove. Kroz različite odsjeke i studijske programe usredotočeni smo na naše studente, prilagođavamo se njihovim potrebama i poboljšavamo naš kurikulum kako bi povećali doprinos. To služi našem cilju kako bismo sutra mogli biti ponosni na svoje studente. Burch je usvojio strategiju kojom nastoji povećati broj domaćih studenata, privući međunarodne studente iz različitih dijelova svijeta, te prijeći na različitiju ponudu visokog obrazovanja kroz ulazak na tržište učenja na daljinu. Osim toga, postoji i ambicija da se kreira i razvije inkubatorska i akseleratorska platforma (poduzetnički posao).

Inkubaturska platforma stvara vrijednost kroz kombinaciju intelektualnog kapitala lokalnog tržišta i finansijskog kapitala u Londonu. Izazov s kojim se Bosna i Hercegovina trenutno suočava je „odljev mozgova“. Mladi, ambiciozni intelektualci napuštaju zemlju u potrazi za mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja u zemljama EU-a i šire. Cilj IBU-a je stvoriti model visokog obrazovanja koji povezuje učenje s razvojem poslovne sposobnosti. Poticanjem i njegovanjem poslovnih ideja mogu se razviti predispozicije za komercijalnu korist, kako za mladog poduzetnika, tako i za IBU.

Na IBU ćemo se potruditi da vam ponudimo ono što vam je potrebno da ostanete u BiH i preuzmete vodeće uloge u društvu, koje će napraviti ogromne promjene za bolju budućnost. Međutim, to neće biti jednostavan zadatak. Morate također biti proaktivni i sudjelovati u vannastavnim aktivnostima. Postanite članovi različitih studentskih klubova koje nudi Burch. Gledajte ka zvijezdama i budite najbolje što možete biti. Nemojte biti prosječni - budite najbolji: "Dovoljno dobro nije dovoljno dobro ako može biti bolje i bolje nije dovoljno dobro ako može biti najbolje." Ono što vam obećavamo je, da je naše akademsko i administrativno osoblje tu da vas podrži i riješi potencijalne prepreke kroz koje ćete prolaziti. Koristite svaku minutu koju provodite u našem kampusu kako biste naučili nešto novo, ali i zabavite se.

Bez obzira na to prema čemu je usmjerena vaša karijera, programi Internacionalnog Burch univerziteta će vas INSPIRISATI, IZAZVATI I POVEZATI. Ono što ovdje počinje, mijenja svijet - dobrodošli u Burch porodicu!

 

Iskreno vaš,


Prof. dr. Mersid Poturak