Prečice

Finansiranje i stipendije

Internacionalni Burč univerzitet nudi nekoliko programa u kojima budući studenti mogu ostvariti pravo na stipendije. Stipendije se dodjeljuju prema sljedećim kriterijima:

Ispit za stipendiju

Svi učenici četvrtog razreda srednjih škola iz zemalja bivše Jugoslavije imaju pravo da pristupe ispitu za stipendiju koji organizuje Burch univerzitet u nekoliko ispitnih centara širom Bosne i Hercegovine. Ispit se održava u posljednjoj sedmici marta svake godine i sastoji se od čitavog niza pitanja iz različitih predmeta srednješkolskog programa (ovdje možete preuzeti primjer ispita za stipendiju). Na osnovu njihovih rezultata, studenti mogu ostvariti stipendije od 5% do 100% za sve studijske programe na Burch univerzitetu.

Stipendije na osnovu uspjeha

Svake godine početkom aprila, Burch univerzitet objavljuje stipendije na osnovu uspjeha. Najava ostaje otvorena do kraja marta i srednjoškolci četvrtog razreda imaju pravo da se prijave.Kriterijumi za evaluaciju uključuju, ali se ne ograničavaju na prosjek srednje škole, uspjeh na kantonalnim, entitetskim, državnim ili međunarodnim takmičenjima, naučne i inovativne sajmove, vanredne nastavne aktivnosti, angažman NVO-a i rezultate učenika na intervjuu. Pravila i propisi koji se odnose na stipendiju uspjeha mogu se promijeniti svake godine, stoga pažljivo pratite obavijesti na web stranici univerziteta za određene zahtjeve. Raspon stipendija zasnovan na uspjehu varira od 5% do 90% školarine.

Sportske stipendije

Svake godine u ljetnjem periodu Burch univerzitet najavljuje sportske stipendije. Pravila i propisi vezani za sportske stipendije mogu se svake godine mijenjati, stoga pažljivo pratite obavijesti na web stranici univerziteta za određene zahtjeve i granu sporta kojima će biti date stipendije za godinu na koju se prijavljujete.

 

Predregistracija

Svi učenici koji potpisuju ugovor za studiranje na Burchu u periodu predregistracije koji traje od 1. aprila do 31. maja imaju pravo na dodatni popust od 5% na ukupnu školarinu.

Za više informacija o pravilima i propisima vezanim za stipendiju, preuzmite pravilnik o stipendiranju u Admission Office-u.