BURCH student u prestižnoj školi molekularne biologije u Srbiji - International Burch University

BURCH student u prestižnoj školi molekularne biologije u Srbiji

18722

18722

Istraživačka stanica Petnica (ISP) je samostalna i nezavisna institucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Aktivnosti ISP su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.

Kao dio Astronomskog društva Orion čuo je da Petnica organizuje visokokvalitetne ljetne istraživačke škole iz raznih oblasti nauke: od kosmologije do evolucione biologije. Predavači na ovim programima će u 2018. godini doći u Petnicu sa vrhunskih svjetskih obrazovnih institucija poput Princetona, NASA-e, SETI Instituta, CERN-a, Lomonosova.

U ponudi škola koje Petnica nudi, pored ličnih snažnih afiniteta prema astro-naukama, odlučio se ipak prijaviti na natječaj molekularne genetike i obzirom da bi se budućnosti volio baviti astrobiologijom, ova škola pruža općenitu biološku podlogu potrebnu za mnoge druge, ali i jednu tako usku granu nauke.

Rekao je da se raduje upoznavanju budućih kolega, uspostavljanju konekcija sa vrhunskim naučnicima i, naravno, praktičnom znanju koje će ponijeti iz Srbije kući u Sarajevo.