Burch studenti dio projekta Present Simple Future Perfect - International Burch University

Burch studenti dio projekta Present Simple Future Perfect

17379

17379

Mirela Imamović, studentica na Odsjeku za engleski jezik i književnost, Internacionalnog Burch univerziteta, učestvovala je u projektu razmjene mladih “Present Simple, Future Perfect” održanom u Rigi u Latviji u periodu od 18. do 26. jula.

Ovaj projekat je međunarodnog karaktera i tiče se razvoja kreativnog razmišljanja i metodologije samorazvijanja, samoopredjeljenja i predviđanja u oblasti rada sa mladima, a u kontekstu stjecanja vještina potrebnih za zapošljavanje. Od učesnika se očekivalo da govore i komuniciraju na engleskom jeziku.

Tokom treninga, Mirela je iskusila kako je to raditi sa mladim ljudima iz 6 zemalja (Latvija, Litvanija, Rumunija, Srbija, Finska i Estonija), te je stekla nove vještine iz širokog spektra metoda neformalnog obrazovanja (art therapy metode, uloge, grupne i timske aktivnosti, pojedinačne aktivnosti, metode evaluacije, tehnike treniranja, elementi iz javnog govora i tehnika govora tijela).

Mirela je također organizovala broj aktivnosti u Omladinskom kulturnom centru u Ogreu u Latviji, gde je predstavila svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i svoj Internacionalni Burch univerzitet, te je radila sa djecom i omladinom ukazujući im na međunarodne i kulturološke sličnosti i razlike, kao i na važnost međusobnog poštovanja.

Po završetku projekta, naša Mirela je dobila certifikat YouthPass, važan dokument koji  pokazuje da je projekat podržan od strane Erasmus +: Youth in Action, a njegov glavni cilj je podsticanje priznavanja neformalnog učenja i omladinskog rada.

Mnogo smo ponosni na našu Mirelu koja je predstavila svoj Univerzitet i BiH u najboljem svjetlu i želimo joj još mnogo uspješnih projekata.