BURCH studenti na razmjeni i njihova iskustva - International Burch University

BURCH studenti na razmjeni i njihova iskustva

Malo više od mjesec dana kasnije, dobili smo prihvatno pismo i počeli smo se pripremati za naš razmjenski semestar. Bio je februar mjesec kada smo konačno spakovali torbe i odletjeli u Wroclaw, u Poljsku.

Kada smo prvi puta došli u Wroclaw, bilo je teško smrzavanje. Zima u Poljskoj je surova i hladna, a trebali smo nedjelju ili dvije da se prilagodimo novoj klimi. Tokom ovog perioda, uspjeli smo pronaći smještaj, naučili ulice i kako se snaći u gradu i na našem novom univerzitetu, naravno. Nepoznavanje poljskog jezika nije problem, pošto skoro svi dobro govore engleski jezik. Kada smo prošli taj period adaptacije, konačno smo imali vremena da otkrijemo same čari grada. Kao grad sa više od 120000 studenata, Wroclaw ima mnogo da ponudi studentima, poput studentski barova, hangoutsa, putovanja i izleta koja su nam pomogla da brzo steknemo i upoznamo nove prijatelje.

Kasnije, kada se i vrijemem promijenilo na bolje i kada je postalo znatno toplije, iskoristili smo naše slobodno vrijeme i praznike da istražimo različite gradove širom Evrope. Otišli smo u Prag, Berlin, Beč, Krakov, Varšavu, Barcelonu i još nekoliko mjesta gdje smo uživali u svakom od navedenih gradova i mjesta koja smo posjetili.

Željeli bismo se zahvaliti Burch univerzitetu i Erasmus + programu za ovo nevjerovatno iskustvo koje će biti jedno od najboljih sjećanja na naš studij. Program razmjene nas je izvukao iz naše zone udobnosti i pomogao nam da se razvijemo na drugi način.

Popovac Haris & Alibašić Faruk