Burch team building na planini Bjelašnici - International Burch University
16440
The Coldest Day of Winter Was Marked With Snowballing Day at Burch University
January 6, 2017
16458
BURCH University Students Recognized the Differences and Celebrated Cultural Diversity
January 9, 2017

Burch team building na planini Bjelašnici

16446

16446

U organizaciji asocijacije studenata edukacijskog fakulteta (SAFE), nastavak lijepog druženja i team buildinga se nastavio u subotu, 7. januara, 2017. godine, planiranim izletom na planinu Bjelašnicu, iznad Sarajeva. Poučeni prethodnim iskustvom, ovaj put su studenti i profesori došli spremni; svi u toploj odjeći, obući, sa rukavicama, toplim kapama i šalovima, baš namjenjenim za planinu, sankanje i skijanje. 

Nekoliko hrabrih, može se reći i pustolovnih, profesora i studenata se odlučilo na planinarenje po prtinama suhog snijega do samog vrha planine Bjelašnica. Temperatura gore je bila “ugodnih“ -25 Celzijusa, plus jak vjetar koji je rezao po licu i obrazima. Na trepavicama se, od hladnoće, pohvatalo inje, kao i po rubovima odjeće te su i šalovi bili zaledili. Nije se osjećala hladnoća i toliki minus, valjda su zbog hodanja i veranja po planini tijela bila zagrijana, ali nije manjkalo ni adrenalina. Malo se zamezilo i toplog čaja popilo, što je itekako prijalo nakon uspješnog pohoda na osvajanje vrha Bjelašnice. Studenti i profesori su se zabavili uprkos najhladnijem danu na planini te se uspješno vratili u malčice toplije Sarajevo.

Svi su se složili da je ovo bila uspješna team building pustolovina i već se dogovaraju datumi za naredno slično okupljanje Burch porodice.