BURCH univerzitet dobio novi studentski klub - International Burch University

BURCH univerzitet dobio novi studentski klub

Potpisivanjem registracijske forme i slanjem iste na adrese Studentskog parlamenta Internacionalnog BURCH Univerziteta i Studentskog centra, Diplomatski klub napokon zvanično postoji.

Diplomatski klub je namijenjen isključivo za studente Odsjeka za međunarodne odnose i europske studije, iako drugi studenti BURCH Univerziteta su dobrodošli da učestvuju u aktivnostima organizovane od strane Diplomatskog kluba.

Djeluje tek od 2014. godine, kada je Odsjek za međunarodne odnose i europske studije i osnovan a prva generacija krenula na predavanja, i u te dvije godine je prešao s ideje na papiru u organizaciju pod čijim pokroviteljstvom su organizovana mnogo dešavanja, najme javna predavanje bivšeg predsjednika BiH dr. Harisa Silajdžića i ambasadora OSCE-a u BiH, Jonathana Moore-a.

Novoizabrani predsjednik kluba i student prve godine goreimenovanog odsjeka Amer Kurtović je u toku govora pozvao sve članove kao i druge studente „…da se aktivno uključe u novoplanirane aktivnosti kluba,“ te izazvao sve članove da „…grade bolji klub na temeljima koji su ostavljeni nama od strane naših predhodnika, koji nam trebaju služiti kao uzor.“

Ispred Odsjeka za međunarodne odnose i europske studije, prof. dr. Adis Maksić je poručio svim članovima da imaju punu podršku Odsjeka kao i drugih organizacionih jedinici Univerziteta.

U toku manifestacije je najavljena suradnja između Diplomatskog kluba i Kluba za razvoj privrede, kao i potpisivanje sporazuma o suradnji kasnije ovog mjeseca. Detalji nisu bili iznešeni ali su očekivani u skoroj budućnosti.

U ime Studentkog parlamenta, predsjednik istog Kemal Nedžibović je zaželio Diplomatskom klubu dobrodošlicu u porodicu već osnovanih kluba na Internacionalnom BURCH Univerzitetu, koji je jedini privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini koji ima studentske klubove kao zasebne jedinici unutar samog Univerziteta.