Burch univerzitet dodijelio počasni doktorat najpoznatijem svjetskom forenzičaru - International Burch University

Burch univerzitet dodijelio počasni doktorat najpoznatijem svjetskom forenzičaru

Dr. Lee je tajvanski forenzičar i jedan od trenutno vodećih forenzičara na svijetu, a i uopće. Ovaj cijenjeni znanstvenik i veliki čovjek je i osnivač Henry C. Lee Instituta za sudsku medicinu i forenziku, u New Haven-u – USA.

Tijekom svog profesionalnog života Dr. Lee je aktivno sudjelovao u rješavanju više od 8000 velikih slučajeva istrage, radio je i kao stručnjak za sudsku medicinu u 50 država SAD-a i u 30 drugih država svijeta, također je bio angažiran i kao savjetnik za 600 raznih agencija za sprovođenje zakona. Svjedočio je više od 1000 puta i u krivičnim i građanskim sudovima.

Počasni doktorat dr. Henry C. Lee-u je osobno uručio rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović a samu dodjelu ovog velikog priznanja rektor je u prigodnom i emotivnom govoru okarakterizirao kao krunu dugogodišnje i plodne suradnje.  Ovom događaju je prisustvovao i još jedan uvaženi gost, najcitiraniji hrvatski znanstvenik, prof. dr. Dragan Primorac, kome je rektor Marjanović uručio zahvalnicu za njegov doprinos, podršku i jačanje suradnje sa Burch univerzitetom, te mu kao budućem gostujućem profesoru zaželio srdačnu dobrodošlicu na Burch.