Club day - dan studentskih ideja na Burch univerzitetu - International Burch University
Our Student Amina Hodzic and Her Journey Through Europe
October 24, 2019
Club Day – Day of Student Ideas at Burch University
October 29, 2019

Club day – dan studentskih ideja na Burch univerzitetu

Na Internacionalnom Burch univerzitetu danas  je održan Club Day – jednodnevni događaj koji ima za cilj promociju postojećih i novih studentskih klubova Burch univerziteta.

Ovogodišnji Club day okupio je predstavnike dvadeset klubova, a inovativni studenti sa različitih fakulteta imali su priliku predstaviti svoje ideje kroz klubove i upisati prve članove na svoje liste.

Predstavnici starih klubova su također predstavili svoj dosadašnji rad, motivisali su nove studente svojim iskustvom i pružili im priliku da postanu članovi. Broj studenata koji su danas pokazali interes za učešće u različitim vannastavnim aktivnostima je veći od 500!

Formirani klubovi pokrivaju razne oblasti kao što su: tehnologije, inovacije, biološka istraživanja, inženjerstvo, diplomatija, upravljanje, kao i sfere humanističkih nauka te sportskih aktivnosti. 

Klubovi koji su se danas predstavili su: ACM (Association for computer and mechanics), Business Development club, Biomedical Research club, Civil Engineering club, Climate Change, Diplomacy club, Embedded system and Design club, GCE (Global Campaign for education), Genetics club, Microbiology club, iNature, Linguistics club, Makerspace, Music club, Oikos, PixelCrew, SAFE, Burch Dance Academy, Burch Football club, Student Ambassador Program, T-club. 

 „Makerspace je klub koji će osnažiti studente svih fakulteta da kreiraju inovacije u svojim poljima koristeći opremu i prostor na Internacionalnom Burch univerzitetu“, istakli su predstavnici kluba Makerspace.

Internacionalni Burch univerzitet je prvi univerzitet u regionu koji je prepoznatljiv kao poduzetnički univerzitet koji studentima upravo kroz ovakav vid vannastavnih aktivnosti pruža priliku za njihov lični razvoj, ali i razvoj ideja koje služe kao rješenja aktuelnih društvenih problema. Studentske ideje u StartUp inkubatoru Burch univerziteta imaju potpunu mentorsku podršku što daje ogromnu prednost pokretačima ideja.

Club day pored razmjene i promocije ideja bio je prilika za upoznavanje, druženje i nova prijateljstva.

 Klubovi će u narednom periodu organizovati svoje prve sastanke i napraviti plan aktivnosti za tekuću akademsku godinu. Sve informacije o radu klubova pratite na web stranici, te društvenim mrežama Univerziteta i Burch Startup inkubatora!