Dan ureda za međunarodne odnose na BURCH univerzitetu - International Burch University

Dan ureda za međunarodne odnose na BURCH univerzitetu

Svrha organiziranog dana bila je predstaviti naša postignuća, programe, mogućnosti za razmjenu studenata i osoblja, kao i pravila same razmjene. Događaj je bio veliki uspjeh s mnogo prisutnih studenata i zaposlenika sa različitih fakulteta Burch univerziteta koji su prisustvovali prezentaciji i događaju kako bi prikupili što više infomacija o uredu međunarodnih odnosa Burch univerziteta.

Bila je nam je čast pozvati gospodina Suada Muhibića, voditelja Erasmus + ureda u Sarajevu, koji je održao govor o 30 godina postojanja Erasmus + programa u svijetu i 20 godina Erasmus + postojanja u BiH. Govor je bio vrlo informativan u pogledu Erasmus + programa i procesa koji su uključeni.

Dodatno su na događaju govorili  viši asistent, profesor Ensar Mekić, kao i student Burch univerziteta, Abdulmalik Begović, koji su sudjelovali u Erasmus + razmjeni, te su podijelili svoja iskustva s publikom i, naravno, dobili pozitivne reakcije. Njihovi govori su bili posebno očaravajući jer su govorili o svojem provedenom vremenu na različitim institucijama, kao I o znanjima koja su stekli.

Cilj ovog događaja bio je pružiti studentima i osoblju Burch univerziteta informacije o uredu za međunarodne odnose i njegovim postupcima, te mogućnostima na raspolaganju. Događaj je bio veliki uspjeh jer su studenti i osoblje upoznati s brojnim mogućnostima razmjena, a ujedno su pokazali I veliki interes za sudjelovanje u mobilnosti.