Danas je na BURCH univerzitetu gostovao prof. dr. Samuel Henry - International Burch University

Danas je na BURCH univerzitetu gostovao prof. dr. Samuel Henry

Gostujući na Burch Univerzitetu prof. dr. Samuel Henry je govorio o reformi obrazovnog sistema te je tokom prezentacije napravio komparaciju američkog i bosanskohercegovačkog obrazovnog sistema sa naglaskom na sve prednosti i mane našeg obrazovnog sistema, te je dao konkretne prijedloge za poboljšanje obrazovnih sistema u obje komparirane zemlje.

Prof. dr. Henry nam je odgovorio na nekoliko konkretnih pitanja o obrazovnom sistemu u BiH te naglasio buduće korake za Burch univerzitet. “Još uvijek učim o obrazovnom sistemu u Bosni i Hercegovini. Moj san je da će bosanski narod obnoviti obrazovni sistem ove lijepe zemlje i da će time pomoći društvu “, rekao je dr Henry, koji je dodao “Kratko sam u BiH. Još uvijek istražujemo potencijale i razmatramo neke od opcija u svim poljima i jednostavno ćemo vidjeti kuda idemo”, a poruka za Burch studente je,” svaki student može osloboditi svoju kreativnost i postati sve što bi želio/la postati na Burch-u i stvoriti potpuno novi set iskustva te postati bolji od svojih profesora, bolji od starijih generacija”, dodao je dr Henry.

Professor Henry ostaje na Burch univerzitetu nekoliko narednih dana kako bi održao predavanja studentima, razgovarao sa upravom Univerziteta te vršio dodatnu edukaciju menadžmenta.