Kreativni mart - mjesec radionica na Odsjeku za digitalne komunikacije i PR.

Vrijeme je da poboljšaš svoje vještine!

"Podcast to Win" radionica

50% stipendije za najbolji podcast!

Jesi li spreman/spremna napraviti prvi korak u kreiranju svog prvog podcasta, o kojemu već dugo maštaš? Odsjek za digitalne komunikacije i PR sa Burch Univerziteta ima prijedlog za tebe…Dođi na seriju radionica podcasta za početnike koju organizujemo u našem podcast studiju, potpuno besplatno. Tu ćeš imati priliku naučiti kako stvoriti zanimljiv sadržaj, poboljšati kvalitet zvuka i kako privući svoju publiku. Također ćemo ti otkriti najnovije alate i tehnike kojima možeš poboljšati svoj podcast i promovisati ga na tržištu.

A sada najbolji dio, ako dođeš na radionice, dobit ćeš certifikat, odlično druženje i iskustvo, ali ako napraviš najbolji podcast, osvajaš 50 % stipendije za studiranje na našem odsjeku!

Prijavi se na radionicu
UVJETI

Učenici 3. i 4. razreda srednjih škola

Mjesto

Internacionani Burch Univerzitet,
Podcast Studio

Vrijeme

18. 02. 2023. (10.00-13.00) – prva radionica
25. 02. 2023. (10.00-13.00) – druga radionica
04. 03. 2023. (10.00-13.00) – treća radionica
11. 03. 2023. (10.00-13.00) – četvrta radionica

"WRITE TO WIN" radionica

Želiš svoje iskustvo i vještine sa facebooka, twittera, instagrama, youtubea, tik toka itd. unovčiti, ali nisi siguran/sigurna odakle početi, koje vještine razvijati, kako pisati i kreirati? Imamo dobru vijest, na pravom si mjestu. Odsjek za digitalne komunikacije i PR sa Burch Univerziteta organizuje radionicu za mlade ljude poput tebe koji žele naučiti kako unovčiti svoje prisustvo na društvenim mrežama.
Radionicu će voditi svjetski poznati i priznati copywriter, stručnjak za razvijanje ličnog brenda koji je jedan od 200 najboljih Linkedin kreatora na svijetu, Jasmin Alić.

Jasmin Alić je redovni predavač na našem odsjeku i podučit će te znanjima i vještinama koji su ti potrebni da svoju strast prema društvenim mrežama pretvoriš u profitabilnu karijeru. Bilo da želiš postati influenser/ka, kreator/ica sadržaja ili samo zaraditi nešto sa strane, ova radionica će ti pomoći u tome.

Za pohađanje ove radionice ćeš dobiti certifikat o učešću.

Prijavi se na radionicu
UVJETI

Samo za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola

Mjesto

Internacionani Burch Univerzitet,
uživo ili online

Vrijeme

9. 03. 2023. (15:00 - 18:00)

"SPEAK TO WIN" radionica

Jesi li umoran od osjećaja nervoze i nesigurnosti kada treba govoriti pred drugima? Ili bi jednostavno želio dodatno usavršiti svoje govorne i prezentacijske vještine? IBU Odsjek za digitalne komunikacije i PR organizuje radionicu kakva ti treba.

Vrijeme je da preuzmeš kontrolu i izgradiš samopouzdanje koje ti je potrebno da govoriš tako da te drugi zaista čuju.

Dijana Duvnjak, redovna predavačica na našem odsjeku, a vodeća savjetnica za komunikaciju u regiji s bogatim međunarodnim iskustvom u pomaganju pojedincima i timovima u poboljšanju komunikacijskih vještina, pomoći će ti da prevladaš strah od javnog nastupa i razviješ vještine potrebne za samopouzdanje u svakoj situaciji. Kroz interaktivne vježbe i i primjere iz svakodnevnog života ćeš naučiti kako se pripremiti za bilo koju govornu priliku, od intervjua do javne prezentacije, te kako da govoriš učinkovito i uvjerljivo.

Osim toga, naučit ćeš nešto i o govoru tijela i modulaciji glasa koji su ključni elementi uspješnog javnog nastupa. Također ćeš naučiti kako se nositi sa strahom i tremom te kako prilagoditi svoj govorni stil različitim ljudima.

Svim polaznicima radionice bit će dodijeljen certifikat o učešću.

Prijavi se na radionicu
UVJETI

Samo za učenike 3. i 4. razreda srednje škole

Mjesto

Internacionani Burch Univerzitet,
uživo ili online

Vrijeme

14. 03. 2023. (15:00 - 18:00)

REZERVIŠI POSJETU NA
ODSJEKU ZA DIGITALNE KOMUNIKACIJE I PR

Ako si zainteresovan(a) za kreiranje i produkciju printanog ili digitalnog sadržaja, medijsko planiranje ili rad u medijima, freelancing, digitalni marketing, komunikacijske vještine, odnose s javnošću ili bilo koji drugi aspekt digitalnih komunikacija i medijskih studija, posjeta Odsjeku za digitalne komunikacije i PR na Internacionalnom Burch Univerzitetu odličan je način da naučiš više o mogućnostima u oblasti koja te zanima i stekneš jasniji dojam o tome šta naš Odsjek pruža budućim studentima.

Imat ćeš priliku sresti se sa sadašnjim studentima i pitati ih o njihovim iskustvima na ovom studiju, kao i saznati o različitim predmetima i mogućnostima koje su ti dostupne kako bi donio pametnu odluku o svojoj karijernoj budućnosti.

Prijava za posjetu
UVJETI

Samo za učenike 3. i 4. razreda srednje škole

Mjesto

Internacionani Burch Univerzitet,
TBA

Vrijeme

10. 03. 2023. (10:00 - 12:00)

Saznajte više o Odsjeku za
digitalne komunikacije i PR