Demo Day 2021: D-App, ReLove i Team Up ostvarili najbolje rezultate - International Burch University
Picture
Profesor Kožljak predsjedavao sesijom u okviru Međunarodne konferencije o migracijama
June 11, 2021
GBE students participated in “12th annual Days of BHAAAS” conference
July 2, 2021

Demo Day 2021: D-App, ReLove i Team Up ostvarili najbolje rezultate

IMG

IMG

Na Demo Day 2021, danu poduzetništva, održanom 09. juna 2021. predstavljeno je deset start-up ideja iz Burch Start-up Inkubatora. Svaki tim imao je tačno tri minute za pitch, odnosno da ukratko svoju ideju i biznis plan predstavi publici sačinjenoj od stručnih osoba iz poslovnog svijeta. Nakon svakog predstavljanja publika je mogla postavljati pitanja i dati svoj komentar, ocjenu ili podršku svakom start-upu.

Tri tima koja su prema glasovima publike bila najbolja i ostvarila najbolje razultate na Demo Day-u bila su: D-App, ReLove i Team Up.

D-App je zdravstvena aplikacija čiji se rad zasniva na direktnom povezivanju stručne osobe i potencijalno oboljele ili osobe oboljele od depresije i drugih mentalnih oboljenja. Cilj je smanjiti stigmu i pomoći tim osobama da lakše dođu do pomoći koja im je neophodna. Članovi tima D-App su: Amina Madžak, Kenan Suljić, Muamer Galešić, Sejo Ivković i Lamija Džaferović.

DSC
D-App

ReLove je aplikacija koja nudi mogućnost kupovine već korištenih odjevnih komada odjeće u odličnom stanju po pristupačnim cijenama. Cilj je podići svijest o posljedicama koje modna industrija ima za okoliš. Članice ovog tima su Azra Smajlović i Neira Ahmetbegović.

IMG
ReLove

Team Up je start-up koji dovodi novu vrstu team buildinga s ciljem poboljšanja performansi i efikasnosti kompanija za koje nudi usluge kroz zabavu i timsko rješavanje problema. Ovaj tim čine Adi Lagumdžija, Ahmed Bečirević i Basil Bošnjak.

IMG
Team Up

Za najbolje timove Internacionalni Burch univerzitet obezbijedio je nagrade, smartphone koji će im pomoći u daljem razvoju njihovog biznisa i ideje.