"Digitalizacija domaće proizvodnje u doba pandemije" - International Burch University
International Burch University
Produženje konkursa za upis studenata u prvu godinu III ciklusa studija u studijskoj 2020/2021. godini
June 29, 2020
Write it up! Competition Winners Announced
July 4, 2020

“Digitalizacija domaće proizvodnje u doba pandemije”

Studenti Burch univerziteta su uspješno organizovali i implementirali sedmi po redu forum o domaćoj proizvodnji.

Članovi Business Development kluba su zajedničkim radom, uz mentorstvo profesora Irfana Djedovića i Ensara Mekića uspješno implementirali forum sa preko 50 učesnika. 

Panelisti su izrazili veliku zainteresovanost da se priključe i doprinesu projektu izuzetno informativnim i kvalitetnim izlaganjima na temu, čija je važnost posebno došla do izražaja u vremenu pojave pandemije kada su poseban značaj imali domaći proizvođači i proizvodi.

𝗔𝗹𝗲𝗸𝘀𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿 𝗠𝗮𝘀𝘁𝗶𝗹𝗼𝘃𝗶𝗰́ – Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK), govorio je o potencijalu naše države kao i o tome kako digitalizacija ne uzima poslove, već nam stare poslove mijenja novim zanimanjima koja prethodno nisu postojala.
𝗞𝗲𝗺𝗮𝗹 𝗕𝗮𝗹𝗶𝗵𝗼𝗱𝘇̌𝗶𝗰́-  UpTrend Marketing Solutions, prikazao nam je interesantan pogled na neophodnost stručnog korištenja svih sredstava raspoloživih na društvenim mrežama i svoju prezentaciju začinio prepoznatljivim smislom za humor.

𝗔𝗹𝗺𝗶𝗻 𝗝𝗮š𝗮𝗿𝗲𝘃𝗶𝗰́- Fabrika namještaja Divan, podjelio je sa nama iskustvo kako je to bilo boriti se u jeku pandemije kao firma koja se oslanja na proizvodnju u fabrici gdje su radnici neophodni.
𝗔𝗹𝗺𝗶𝗿 𝗦𝗮𝗹𝗶𝗵𝗼𝘃𝗶𝗰́ – Centralna banka Bosne i Hercegovina, predstavio nam je statističke podatke i objasnio ulogu m-ba i e-ba bankarstva.

„Forum je protekao baš onako kako smo i planirali, s tim da je sve trajalo malo duže zbog velike interaktivosti publike, koja je imala mnogo interesantnih pitanja vrijednih diskusije“,

kazao je Harun Hadžagić, predsjednik Business Development kluba