Ejub Kučuk: „Poduzetništvo i StartUp kao prilika za mlade“ - International Burch University

Ejub Kučuk: „Poduzetništvo i StartUp kao prilika za mlade“

Kučuk je u svom uvodnom govoru sa studentima podijelio svoju životnu priču čija je osnovna poruka bila „Nikada ne odustati od cilja ma koliko put bio težak“. Mladi ljudi imali su priliku čuti i mnoge tehnike dolaska do prvog poslovnog uspjeha ali i načine kako ustati nakon teških padova koji su neizbježni.

„Ko želi biti uspješan nikada ne smije prestati da uči i usavršava se. Ja čitav svoj život učim da bih bio bolji i da bih opstao u ovom modernom svijetu. Stoga budite svoji, istaknite se i učite jer samo tako možete uspjeti“, rekao je Ejub u nadi da motiviše buduće poduzetnike kako bi bili što bolji i efikasniji u svojim projektima.

Jedan od narednih projekata Ejuba je startup “Content Creator App”. Kučuk sprema se na put u Njujork, a povod je vrlo jak   startap “Content Creator App” plasirao se među 24 najbolja startapa u svijetu. Direktor agencije Mita Group će sa svojim timom predstaviti aplikaciju investitorima i medijima na “The Next Web” konferenciji 18. novembra u Njujorku. Konferencija je inače proglašena za jednu od najboljih na svijetu, jer spaja izvanredne govornike, provokativne nastupe i 100 najinovativnijih startap kompanija iz cijelog svijeta.