Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) BiH održalo nacionalnu skupštinu na Burch Univerzitetu - International Burch University

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) BiH održalo nacionalnu skupštinu na Burch Univerzitetu

Dva puta godišnje, na proljeće i jesen, održava se nacionalna skupština ELSA Bosne i Hercegovine. Ove godine, 9. aprila, održana je nacionalna skupština u Sarajevu, na našem Burch Univerzitetu.

Nacionalna skupština je bila od izuzetnog značaja jer je odabran novi upravni odbor ELSA Bosne i Herzegovine za mandat 2017/2018. Pored domaćih učesnika na skupštini su učestvovale kolege iz ELSA Hrvatske, ELSA Srbije i ELSA Austrije.

Lejla Zonić se obratila svim prisutnima, ispred Project Office-a Burch Univerziteta, i poželjela im srdačnu dobrodošlicu na naš univerzitet, u Sarajevo i u Bosnu i Hercegovinu.

Skupštini je prisustvovala i državna tužiteljica BiH, gđa. Dijana Kajmaković, koja se također obratila prisutnim studentima i kroz svoju životnu priču i sjajne primjere, održala motivirajući govor budućim BiH pravnicima.

Burch Univerzitet i ELSA su također obavili i neformalni razgovor o nastavku saradnje vezano za Nacionalni odbor ELSA Bosne i Hercegovine.