GLOBALNE VEZE ZA GLOBALNI UTJECAJ - International Burch University
IMG 1806 scaled
TIM HEALTHBYTE POSJETIO UNDP I PREUZEO NAGRADU OSVOJENU NA ONLINE TAKMIČENJU „START ME UP“
October 23, 2020
Za vijest slika
Profesor Alija Kožljak panelista i moderator na međunarodnoj konferenciji s više od 70 naučnika iz 12 zemalja
October 28, 2020

GLOBALNE VEZE ZA GLOBALNI UTJECAJ

Vijest

Vijest

Prof.dr. Adis Maksić, šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije na IBU pozvan je da održi gostujuće online predavanje za studente univerziteta Pontificia Universidad Javeriana u Bogoti, Kolumbija.

Na poziv profesora Louis Monroy Santandera, koji je predavao i na Internacionalnom Burch univerzitetu, organizovano je ovo stručno predavanje o značajnoj temi za sliku BiH u svijetu. Predavanje je održano veoma uspješno te je tema zainteresirala studente i potaknula ih da sagledaju našu zemlju iz druge perspektive i saznaju ključne informacije koje će im pomoći da shvate utjecaj svjetskih dešavanja i na BiH.


Održavanje dobrih saradnji i konekcija pomaže našim profesorima da ostvare globalni utjecaj te svoje znanje prenesu generacijama širom svijeta. Njihova stručnost i kvalitet prepoznati su i na velikim svjetskim univerzitetima, a kroz ovakve vidove saradnji naši profesori otvaraju put i studentima Internacionalnog Burch univerziteta da steknu nove prilike za obrazovanje i razmjenu znanja.