Harun Kunovac, student Odsjeka za IT, učesnik Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju - International Burch University
Održan prvi sastanak partnera projekta KALCEA iz BiH
February 16, 2021
ERASMUS+ mobilnosti: Moguće je putovati i u vrijeme pandemije
February 17, 2021

Harun Kunovac, student Odsjeka za IT, učesnik Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju

Harun Kunovac, student je prve godine na Fakultetu za inžinjering i prirodne nauke Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za informacijske tehnologije. Njegova velika strast je skijanje koje trenira već punih jedanaest godina i do sada je uspio napraviti zapažene rezultate i ostvariti brojne uspjehe. Harun je nastupao na mnogim međunarodnim takmičenjima sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a također je predstavljao našu zemlju na takmičenju EYOF koje je 2019. godine održano u BiH. Discipline u kojima se takmiči slalom i veleslalom.

Kao član bh. reprezentacije u skijanju Harun Kunovac će predstavljati našu zemlju na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d’ Ampezzo u periodu od 16. do 21. februara 2021. godine. Svoj veliki uspjeh želio je podijeliti s nama, jer kako kaže: „Velika je čast biti student Univerziteta koji priznaje i podržava profesionalna ostvarenja svojih studenata“.

„Učešće na predstojećem svjetskom prvenstvu je velika privilegija. Za mene će predstavljati veliko iskustvo i nastojat ću da pružim sve od sebe kako bih ostvario što bolji rezultat.Također, mnogo mi znači podrška koju mi je pružio Burch Univerzitet i povjerenje koje svakodnevno daju, kako meni tako i drugim studentima i sportistima,“ poručio je Harun iz Italije.

Mi mu želimo puno sreće i da ostvari zavidne sportske rezultate.