Humanitarni bazar u organizaciji IBU studenata - International Burch University

Humanitarni bazar u organizaciji IBU studenata

Emir Buza je devetogodišnji dječak iz Sarajeva koji je obolio od rijetke bolesti – raka limfnih žlijezda. S obzirom da Emir sada treba svu našu pomoć, studenti BURCH univerziteta, zajedno sa djecom i učiteljima „Richmond Park International Primary School“, uspjeli su prikupiti značajnu svotu novca za malog Emira.

Kako bi se pružila maksimalna pomoć dječaku, djeca „Richmond Park International Primary School“ sa učiteljicama su pripremila hranu i piće, te su istu, uz veliki osmijeh, prodavali na BURCH univerzitetu. Sav skupljen novac će biti uplaćen na žiro račun Emira Buze za njegovo liječenje.

Učiteljica Sanela Klačar, u organizaciji zajedno sa SAFE članovima, je oduševljenje izrazila riječima: “Veliko zadovoljstvo mi je sarađivati sa studentima iz SAFE-a u humanitarnom bazaru i veliko im hvala za organizaciju. „Kad se male ruke slože,  sve se može“ – ovo može biti vodilja ovog malog projekta sa velikim ciljem. Veoma sam sretna što mladi ljudi imaju volju i interes pomoći nekome i što sam bila dio ovako pozitivne energije. Iskreno se nadam da ćemo u budućnosti sarađivati na sličan način, na obostrano zadovoljstvo.“

Predsjednica asocijacije, Berina Šijerkić, izjavila je: „Želim da se zahvalim djeci i učiteljicama koji su se potrudili da što više novca skupe za svog druga Emira, a posebna zahvala ide svim studentima i osoblju BURCH univerziteta koji su pokazali ogromnu humanost i interesovanje da se pomogne dječaku kojem je pomoć prijeko potrebna.“

Svi članovi Asocijacije su izrazili zadovoljstvo zbog dobre organizacije i postignutog rezultata motom: “Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima!”