IBU podržao projekat kompanije Deloitte BiH s ciljem podizanja svijesti o prevarama - International Burch University

IBU podržao projekat kompanije Deloitte BiH s ciljem podizanja svijesti o prevarama

20291

20291

Podršku projektu dao je i Internacionalni Burch univerzitet, u kojem su pored profesora posebno učešće uzeli i studenti.

Kroz obilježavanje Međunarodne sedmice podizanja svijesti o prevarama posebna pažnja posvećena je mladim ljudima kroz različite aktivnosti koje se organizuju. Jedna od aktivnosti je istraživanje koje će biti prvedeno u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, u želji da se ispitaju svjesnost i stavovi mladih o prevarama i korupciji, te njihova iskustva sa različitim vrstama koruptivnog ponašanja.

Studenti Burcha učestvovali su u istraživanju, kao i u ostalim aktivnostima. Tako je naša studentica prve godine Odsjeka za Grafički dizajn i multimediju, Edna Porča osvojila prvo mjesto i nagradu za najbolje osmišljen Instagram profil pod nazivom „Break the corruption chain“ (Prekini lanac korupcije).  Ona je za nagradu osvojila plaćeno stažiranje u kompaniji Deloitte.  

U toku svoje izrade Instagram profila, Edna je zajedno sa svojim kolegama sprovela istraživanje kojim je stupila u kontakt sa Meksikom, Kinom, Njemačkom, Afganistanom i Amerikom.

Sretna zbog prilike da učestvuje u takmičenju, Edna je izjavila: „Smatram da su mito i korupcija veliki problem u našem društvu. Cilj našeg projekta jeste da podignemo svijest mladih o ovom problemu i zaustavimo taj lanac korupcije. Raduje me činjenica da su ovu temu prepoznali članovi komisije kao vrlo korisnu i dodijelili mi ovu jako bitnu nagradu koja će mi biti važna za moje napredovanje u karijeri. Vjerujem da će ovaj našInstagram profil probuditi mlade ljude i ohrabriti ih da budu kreatori jednog boljeg društva.“

Ovo je jedan od projekata u okviru uspostavljene saradnje između kompanije Deloitte BiH i IBU. Saradnja se nastavlja i u budućnosti s ciljem doprinosa u profesionalnom razvoju studenata i prilike da svoje znanje primijene u renomiranoj kompaniji kao što je Deloitte BiH.