IBU predstavnici i studenti učesnici Economic Freedom Audit-a - International Burch University

IBU predstavnici i studenti učesnici Economic Freedom Audit-a

Danas je u hotelu Bristol održan jedinstven događaj za našu zemlju pod nazivom „Economic Freedom Audit ˮ(Revizija ekonomskih sloboda) u organizaciji Udruženja Multi u saradnji sa Britanskom ambasadom, Fraser institutom iz Kanade i drugim domaćim i inostranim partnerima.

Cilj održavanja ove konferencije jeste okupljanje priznatih stručnjaka koji rade na godišnjem izvještaju Ekonomske slobode svijeta.

Sa velikim zadovoljstvom pozivu su se odazvali predstavnici Internacionalnog Burch Univerziteta na čelu sa prorektorom za nastavu i planiranje prof. dr. Nedimom Čelebićem, koji su zajedno ispratili ovaj bitan događaj.

,,Možemo biti izuzetno ponosni jer smo prepoznati među 100 vodećih stručnjaka koji se bave ekonomskim razvojem u BiH i što smo svojim prisustvom doprinijeli misiji unaprijeđenja ekonomskih sloboda i uopšteno ekonomskih prilika u BiH, ” istakao je prof.dr. Nedim Čelebić.

Osim toga, prisustvo na ovom događaju bilo je sjajna prilika za razmjenu znanja i iskustva, koji će uz razrađenu metodologiju pomoći u analizi stanja ekonomskih sloboda u u Bosni i Hercegovini. U skladu s tim, Economic Freedom Audit će rezultirati publikacijom u formi knjige za unaprijeđenje ekonomskih sloboda u BiH. Ova publikacija će služiti kao osnova za javnu zagovaračku i lobističku kampanju prema institucijama vlasti tokom 2020. godine.

Britanska ambasada, kao jedan od organizatora, uputila je poziv studentima Burch univerziteta koji su aktivno učestvovali u svim panelima.