IBU profesor Nejdet Dogru posjetio Valladolid univerzitet u Španiji - International Burch University

IBU profesor Nejdet Dogru posjetio Valladolid univerzitet u Španiji

20342

20342

U okviru Erasmus+ programa, prof. dr. Nejdet Dogru učestvovao je u programu razmjene na Valladolid univerzitetu u Španiji.

Program ,, Pete međunarodne sedmice razmjeneˮ u trajanju od četiri dana obuhvatio je prezentacije, panel diskusije, umrežavanje i obilazak kampusa i gradova. Nakon tople dobrodošlice, u uvodnom dijelu programa, prisutni su učestvovali u radionici o međunarodnoj saradnji i razvoju Erasmus + KA 107 na kojoj su predstavljeni brojni projekti.

Drugi i treći dan programa bili su usmjereni na prezentacije četiri univerziteta koji se bave određenim aspektima internacionalizacije svojih univerziteta.

Četverodnevna posjeta okončana je radionicom o programu stažiranja. Radionica je uključila okrugli sto na kojem je 8 učesnika, uključujući i prof. dr. Dogru, odgovaralo na postavljena pitanja o internacionalizaciji sa detaljnim objašnjenjem kako se na njihovim univerzitetima pristupa ili provode ta pitanja.

,,Iskoristio sam ovu jedinstvenu priliku i prisustvovao sam svim aktivnostima, predstavio naš Univerzitet u najboljem mogućem svjetlu i uspostavio kontakte sa nekoliko učesnika. Neki od njih rado su pristali na saradnju i stvaranje jače veze među univerzitetima. Također, razgovarao sam sa šefom Odsjeka za informacione tehnologije na Valladolid univerzitetu o mogućnostima razmjene studenata i učešću u pisanju prijedloga za projekat izgradnje kapaciteta, što smatram vrlo bitnim za IBU projekte’’, istakao je profesor Dogru.

Posjeta Španiji bila je još jedna sjajna prilika za IBU da predstavi sve svoje kapacitete i ostvari brojna poznanstva, koja su uvod u stvaranju saradnje sa novim partnerima. Ponosni smo jer je Valladolid univerzitet zvanično postao naš 26. partner u okviru Erasmus + programa.