IBU u okviru ERASMUS+ programa ugostio predstavnike iz Holandije i Litvanije - International Burch University

IBU u okviru ERASMUS+ programa ugostio predstavnike iz Holandije i Litvanije

Radnu sedmicu smo započeli susretom sa predstavnicama iz Međunarodnog instituta za društvene nauke iz Haga, gđom. Salomey Gyamfi Afrifa i gđom. Erikom Marques iz ureda za projekte i istraživanja Erasmus univerziteta u Roterdamu. Gošće su se tokom posjete upoznale sa načinom rada IBU ureda za međunarodnu saradnju, sistemom obrazovanja i kapaciteta koje nudi naš univerzitet. Koliko je značajna saradnja sa ovim institutom šefica Ureda za međunarodnu saradnju IBU-a prof.Emina Mekić ističe: ”Osim ove vrlo značajne posjete i razmjene iskustava, ponosni smo i na činjenicu da je ovaj Institut u toku ljetnog semestra ugostio i tri naše studentice sa Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije, koje upravo završavaju svoju mobilnost. Nadamo se da će partnerstvo iz 2017. godine uključiti još veći broj uspješno organizovanih mobilnosti studenata i osoblja u budućoj saradnji.”

Sedmica je okončana vrlo bitnom posjetom predstavnika marketing službe sa Vytautas Magnus univerziteta iz Litvanije , gdinom. Vytautas Kučinskas i gdinom. Nerijus Žeronas. Kao bivši studenti, a potom i uposlenici univerziteta sa stogodišnjom tradicijom, imali su priliku upoznati se sa šeficom IBU službe za marketing i odnose sa javnošću gđom. Azrom Habibija Ražanica koja je kroz obilazak univerziteta predstavila sve resurse i kapacitete kojima IBU raspolaže. Tokom obilaska i jednodnevne posjete, predstavnici iz Litvanije istakli su poveznice ove dvije visokoškolske ustanove i otvoreno iskazali oduševljenje radom IBU-a.

Zajednički zaključak sastanka bio je da su marketing i promocija obrazovanja od posebnog značaja u modernom svijetu sa posebnim naglaskom na važnost vještog rukovođenja društvenim mrežama kao medijima koje mladi ljudi najčešće koriste kao izvor informisanja.

IBU i u narednom periodu aktivno nastavlja sa projektima razmjene u okviru Erasmus+ programa.