IBU uposlenici na razmjeni u okviru Erasmus + programa - International Burch University

IBU uposlenici na razmjeni u okviru Erasmus + programa

April je bio veoma dinamičan mjesec u smislu međunarodnih razmjena na kojima su učestvovali uposlenici IBU-a. Prof. dr. Nataša Tandir prisustvovala je “International Staff Weekˮ u Rumuniji na Zapadnom univerzitetu u Temišvaru, koji, kao naš dugogodišnji partner Erasmus + programa ima značajnu historiju i izvrsno djelovanje u nastavi i naučnim istraživanjima. Šef studentske službe, gdin. Adil Bilalić istim povodom posjetio je univerzitet Vytautas Magnus u Kaunasu, Litvanija. Sedmicu su obilježile interaktivne sesije, umrežavanje, predstavljanje Internacionalnog Burch univerziteta i upoznavanje kulturnog i društvenog života ove prelijepe baltičke zemlje.

Koordinatorica Ureda za međunarodnu saradnju IBU, gđa. Emina Mekić i asistentica  na Odsjeku za anglistiku Esma Latić također su prisustvovale “International Staff Weekˮ u Lublinu, Poljska. Predstavnice svojih službi dobile su priliku da predstave sve kapacitete IBU-a koji se odnose na nastavu, istraživanje, inovacije i poduzetništvo.

Mjesec maj obilježile su posjete u okviru međunarodne mobilnosti u Španiji.  Univerzitet u Leonu posjetili su rektor IBU-a prof. dr. Mersid Poturak, doc.dr. Murat Oner sa Odsjeka za engleski jezik i književnost, doc.dr. Lejla Odobašić Novo sa Odsjeka za arhitekturu i asistentica sa Odsjeka za informacione tehnologije Aida Granulo. Ponosimo se činjenicom da je ovaj univerzitet jedan od najaktivnijih partnera u Erasmus + programu i da je do sada međusobno razmijenjeno 30 članova osoblja i studenata.

U toku ovog mjeseca, tri člana IBU administrativnog osoblja također su učestvovali na programu mobilnosti. Šef ekonomsko-finansijske službe Zerina Novalić, sekretar Fakulteta za inžinjering i prirodne nauke Mirdin Zilić, te menadžer za kvalitet ekonomosko-finansijsku službu Ajdin Mekić posjetili su Powislanski koledž u Kvidžinu, Poljska. Predstavnici svojih službi su, pored prezentacije svog univerziteta, učestvovali na “Drugom sajmu visokoškolskih ustanova” Kwidzyn 2019 te prisustvovali radionicama motivacionog i edukativnog karaktera.

Nakon navedenih posjeta, IBU je dobio još jednu sjajnu priliku da potvrdi svoj ugled kao priznata visokoškolska ustanova koja može stati u red sa poznatim evropskim univerzitetima s ciljem da unaprijedi postojeće saradnje i nastavi istim radom u budućnosti.