ICESOS 2016: Regionalni ekonomski razvoj kroz poduzetništvo i inovaciju - International Burch University

ICESOS 2016: Regionalni ekonomski razvoj kroz poduzetništvo i inovaciju

U četvrtak, 21. aprila 2016. godine, Ceremonija otvaranja Internacionalne konferencije o ekonomiji i društvenim naukama 2016. je održana u novootvorenoj konferencijskoj sali  BURCH Univerziteta.

Uveženi predstavnici ambasada Ukrajine i Palestine te predstavnici Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnici drugih vladinih i nevladinih institucija su prisustvovali ovom događaju. Uvodničari su bili Gdin. Muamer Jarović, direktor Elatec komanije i Prof. Dr. Zlatko Lagumdžija, bivši ministar vanjkih poslove Bosne i Hercegovine.

Tema ovogodišnje konferencije bila je  „Kako poduzetništvo i inovacija mogu pripomoći regionalnom ekonomskom razvoju.“ Konferencija se nadovezuje na revolucionarna istraživanja o troheliksnom pristupu regionalnom ekonomskom razvoju, koji može biti itekako blagotvoran regionu Zapadnog Balkana. Također proširuje najnovija istraživanja koji su plod najnovijeg zajedničkog istraživanja sa regionalnim edukacijskim partnerima, lokalnim i regionalnim nivoima vlasti, kao i privrednim društvom regiona.

Rektor BURCH univerziteta, Prof. Dr. Teoman Duman otvorio je konferenciju, govoreći o važnosti ovakvih konferencija ne samo BiH nego i za region. Podvukao je da je BURCH Univerzitet tu da podrži ovakve aktivnosti i da ohrabruje inovativne i produktivne projekte. Govoreći o „poduzetništvu i inovaciji“ na ICESoS 2016. je definitivno način da visokošlolska ustanova odgovori na ovakve izazove.

Broj apstrakta: 75

Broj učesnika: 115