IGAS održao prezentaciju na BURCH Univerzitetu - International Burch University

IGAS održao prezentaciju na BURCH Univerzitetu

Prezentacija je bila pod nazivom “Kako se prijaviti za stipendiju za Europski Forum Alpbach” i fokusirana je na razne korisne savjete o tome kako uspješno aplicirati na i dobiti stipendiju za učestvovanje na prestižnom Europskom Forumu Alpbach, koji se održava svake godine u augustu i troškovi kojeg iznose preko 1.500KM.

Na kraju prezentacije, koja je također održana na raznim drugim univerzitetima širom Bosne i Hercegovine, publika je imala nekoliko pitanja za predavača.

Predsjednik Diplomatskog kluba BURCH Univerziteta, Amer Kurtović je izrazio zahvalnost gdin. Alibegoviću u ime BURCH Univerziteta, pružajući mu pismo zahvalnosti, te time se prezentacija završila.

Diplomatski klub BURCH Univerziteta i BURCH Univerzitet se raduju više sličnim prezentacijama i bližoj saradnji sa Inicijativom Grupom Alpbach Sarajevo.

Senad Alibegović je master student arhitekture na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, gdje je fokusiran na europske integracije. Njegov popis postignuća i dostignuća je dug i njegovo učešće na Evropskom forumu Alpbach je samo jedno od mnogih dostignuća.