IMC FH Krems delegacija u posjeti Burch univerzitetu - International Burch University

IMC FH Krems delegacija u posjeti Burch univerzitetu

U aprilu, 2017. godine, gospodin Jens Peter Ennen (MSc) i gospođa Andrea Stopajnik (MA) posjetilu su Bosnu i Hercegovinu kao i Internacionalni Burch univerzitet na poziv doc. dr. Sanele Klarić, potpredsjednice međunarodnih odnosa i znanstvene saradnje. Cilj posjete bio je razmotriti mogućnosti saradnje između IMC FH Krems i Burch univerziteta. To uključuje pokretanje zajedničkog programa na području turizma i upravljanja slobodnim menadžmentom, novi program koji će se uvesti na Burch univerzitetu, te zajedničke mogućnosti u smislu engleske pripremne škole na Burchu.

Predstavnici su sudjelovali na dva različita sastanka. Jedan sastanak je održan od strane Ekonomskog fakulteta i društvenih znanosti Burch univerziteta, gdje su bili nazočni dekan i ugledni profesori s fakulteta. Ovdje se raspravljalo o uspostavi zajedničkog programa za turizam i slobodni menadžment. Razgovarali su o pojedinostima kao što su kurikulum, troškovi i integracija profesora.

Drugi sastanak se usredotočio na pripremnu školu Engleskog jezika, pri čemu se raspravljalo o saradnji IMC FH Kremsa i Burch univerzitets u smislu upisa učenika u školu za pripremu engleskog jezika.

Trenutačno IMC FH Krems i Internacionalni Burch univerzitet raspravljaju o pojedinostima ugovora i odlučuju o programima koji će biti uključeni u zajednički projekt iz 2018. godine. Internacionalni Burch univerzitet je oduševljen i uzbuđen da surađuje s IMC FH Kremsom i nadamo se za vrlo plodonosnoj I uspješnoj saradnji.