Interaktivno biznis predavanje u organizaciji BDC-a na BURCH univerzitetu - International Burch University

Interaktivno biznis predavanje u organizaciji BDC-a na BURCH univerzitetu

Prije predavanja, goste je pozdravio Rektor, prof. dr. Damir Marjanović. Predavanje je bilo neformalno i predavači su podsticali studente da postavljaju što više pitanja.

Teme rasprave su uglavnom bile u vezi sa ličnim iskustvima predavača, koja su ih dovela do uspjeha u onome što rade i promijenila njihove perspektive. Prezentirali su rad kompanije Mistral te podijelili priču o tome kako je osnovana i kakve ljude traži. Kao što je Saračević istaknuo, najbitnija stvar je imati pravi stav, jer je to nešto što kompanija ne može naučiti svoje zaposlenike. Saračević i Sarić imaju uspješne karijere iza sebe i mnogo zanimljivih priča za podijeliti. Sarić je spomenula studentima da je veoma bitno da vole ono što rade. Također su spomenuli da je formalno obrazovanje bitno, ali da studenti moraju da idu dalje od toga i da uče više, jer je vanjski svijet mnogo strožiji nego što mislimo. Predavači su istakli značaj strasti, posebno u poduzetništvu, te negativan uticaj koji pogrešna i toksična okolina može imati na svakog pojedinca.

Na kraju predavanja, dekan Fakulteta za ekonomiju i durštvene studije, prof. dr. Ešref Kenan Rašidagić, je dodijelio zahvalnice i poklone našim gostima. Mistral i BURCH su sretni što se ovaj događaj realizovao i raduju se budućoj saradnji.