Islamsko bankarstvo ukratko objašnjeno tokom kursa održanog na BURCH univerzitetu - International Burch University

Islamsko bankarstvo ukratko objašnjeno tokom kursa održanog na BURCH univerzitetu

Predavanje je predvodio profesor Velid Efendić koji je zaintrigirao mnoge studente koji su aktivno učestvovali raspravljajući o važnim pitanjima iz oblasti bankarstva, s posebnim osvrtom na islamsko bankarstvo. Glavni cilj predavanja bio je da se studenti upoznaju sa osnovama teme, prisutnim trendovima u istom tom polju, kao i mogućnostima i preprekama za primjenu principa islamskog bankarstva.

Predavač prof. Efendić govorio je o islamskom ekonomskom sistemu, financiranju modela islamskih banaka, kao i o drugim pitanjima vezanim za ovu tematiku. Osim profesora Efendića, gospodin Anes Prentić je također upoznao studente sa razvojem bankarskog sistema i islamskog bankarstva u Bosni i Hercegovini, kroz svoje ranije faze pa sve do danas. Studenti su na ovom predavanju detaljno upoznati sa pozadinom i vizijom Centra za islamsku ekonomiju, bankarstvo i financije.

Predavači su u potpunosti ispunili očekivanja zahtjevne, i znanja željne, mlade publike a povodom toga su dobili zahvalnice i poklone od kluba. Također, svi studenti koji su učestvovali u raspravi te prisustvovali predavanju, pored iscrpnih i detaljnjih odgovora dobijenih od vrhunskih stručnjaka, dobili su i certifikate za svoj dolazak obogativši svoje znanje povećano još jednim uspješno odrađenim predavanjem.