Izgradnja mirnog, produktivnog i multifunkcionalnog područja - Sarajevo Polje. - International Burch University

Izgradnja mirnog, produktivnog i multifunkcionalnog područja – Sarajevo Polje.

Organizator konferencije je Odsjek za Arhitekturu BURCH univerziteta u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu – Šumarskim i Poljoprivrednim fakultetom, Nürtingen-Geislingen University (HfWU), DE, Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Sciences (HSWT), DE, Université Libre de Bruxelles (BE), Architecture Faculty La ChambreHorta and Association of Landscape Architectsu Bosni i Hercegovini. Međunarodna radionica- Alternativni pristup Sarajevo Polje je dio International Master of Landscape Architecture (IMLA 2016).

Poseban naglasak projekta je na integraciji urbanog planiranja, zaštiti životne sredine i arhitektonskog pejzaža za razvoj urbane periferije grada Sarajeva.

Publici se obratio Prof.Dr Gunay Karli, dekan fakulteta za Inžinjering i informacione tehnologije, koji je poželio dobrodošlicu studentima i nagovijestio buduću saradnju sa navedenim ustanovama.

Gostima se naknadno obratila Assist. Prof.  Dr Emina Zejnilović, šef odsjeka za Arhitektu BURCH univerziteta, i naglasila da je današnja konferencija od iznimnog značaja za edukacijski program. Dr. Ellen Fetzer iz IMLA progama u Njemačkoj i ECLAS je rekla da je Sarajevo veoma važan grad u Europi i da su oni dužni prepoznati njegov potencijal.

Svi govornici  su poželjeli gostima i studentima ugodan provod u Sarajevu i produktivan rad na radionici.