Javno Predavanje o Temi "Mirovni Pregovori u BiH kao Čuvari Njene Državnosti" Održano na BURCH Univerzitetu - International Burch University

Javno Predavanje o Temi “Mirovni Pregovori u BiH kao Čuvari Njene Državnosti” Održano na BURCH Univerzitetu

Govorio je o procesu proglašavanja nezavisnosti i njegovoj ključnoj ulozi kao predsjednika Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, kao i o Vašingtonskim sporazumom koji je kreirao Federaciju Bosne i Hercegovine te Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Prije predavanja, gospodin Lazović se sastao sa rektorom Internacionalnog Burč Univerziteta, prof. Dr. Damirom Mrjanovićem,  gdje su razgovarali o aktulenim temama.

Gospodin Lazović je izrazio zadovoljstvo sa Internacionalnim Burč Univerzitetom i pohvalio Diplomatski klub Burč na izvrsnoj organizaciji javnog predavanja. Studenti su aktivno učestvovali na predavanju, postavljajući pitanja vezana za temu. Diplomatski klub Burč je dodijelio počasno članstvo gospodinu Lazoviću kao znak zahvalnosti za njegove trajne napore pri očuvanju jedinstva bosanskohercegovačke države.

Gospodin Lazović je proveo većinu njegovog života u javnosti, služeći kao predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, kao delegat u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, te kao dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajevo. Također je bio član mirovne delegacije koja je imala za cilj okončavanje rata u Bosni i Hercegovini.