Kemal Balihodžić održao motivacioni govor na Burch Univerzitetu - International Burch University

Kemal Balihodžić održao motivacioni govor na Burch Univerzitetu

Gospodin Balihodžić je govorio o vrlinama diplomate – dobri maniri, strpljenje, umjerenost, i upornost – te kako koristiti te vrline u svakodnevnom životu. Istakao je potrebu sviju nas da budemo i ostanemo motivisani uprkos nizu iskušenja i prepreka na koje stalno nailazimo.

„Da bi bili uspješni u životu, morate graditi mostove a ne ih rušiti. Da bi ste ih gradili, trebate se ponašati diplomatski. Neće uvijek biti lahko, ali će se uvijek isplatiti“, poručio je gospodin Balihodžić.

Amer Kurtović, predsjednik Diplomatskog kluba Burch, se zahvalio gostu na izdvojenom vremenu i na podijeljenim savjetima, te mu je uručio zahvalnicu i poklon kao mali gest zahvalnosti.

Gospodin Balihodžić je osnivač i aktuelni izvršni direktor sarajevske marketinške agencije „UpTrend Marketing Solutions“. Završio je dodiplomski i magistarski studij u polju međunarodnih odnosa, a sada radi na doktoratu u polju finansijskog marketinga. Radio je kao šef marketinga na Internacionalnom Burch Univerzitetu i objavio knjigu „Rođeni za uspjeh: od aplaudera do aplauza“ 2016. godine.