Lean Startup škola na Internacionalnom Burch univerzitetu - International Burch University

Lean Startup škola na Internacionalnom Burch univerzitetu

17980

17980

Predavač Malcolm Duerod u Burchovom programu za preduzetništvo dao je kratak pregled intenzivne trodnevne radionice koja se odvija od 5. do 8. Februara 2018. godine.

“Cilj Burch univerziteta je da mladim ljudima pruži šansu da kreiraju svoj posao nakon što završe studij i dobiju diplomu. Često se s kolegama sastaju tokom doktorskih kurseva i timova  te formiraju i rade na svojim proizvodima dok završavaju magistarske studije”, rekao je predavač Malcolm.

Savjet za prikupljanje sredstava dolazi od međunarodnog stručnjaka Erica Brotta, koji je ujedno i preduzetnik u rezidenciji iz Kanade, sa stručnjacima za startup biznise. Otvorio je prvu Lean Startup školu sa prezentacijom o tome kako se startupi obično mijenjaju od svoje prve ideje do svog finalnog proizvoda ili usluge. Posjeduje mnogo međunarodnog iskustva čiji je cilj da uključi rad u akceleratorima kao što je TechStars u Londonu, a nedavno i dizajnira program post-akceleratora za konzorciju akceleratora u Las Vegasu. Erikova internet stranica prati sredstva koja su dostupna za startupe iz programa akceleratora širom svijeta. Eric je dostupan tokom mjeseca februara da radi sa startup-ovima u studentskom inkubatoru Burch univerziteta.

Na lean startup školi ukupno ima trideset učesnika, uključujući učesnike iz Ministarstva za programiranje u Sarajevu. Sve ovo je omogućio švajcarski kontakt, švajcarska fondacija za tehničku saradnju i njihov moderator za ekosisteme Alema Pelesić.