Međunarodni dan studenata 2015 - International Burch University

Međunarodni dan studenata 2015

1

1

Dugo očekivani događaj bio je održan na BURCH Univerzitetu. Događaj je počeo dolaskom šest ambasadora koji su otvorili ceremonija. Kao što je bilo i najavljeno  moto događaja je bio slanje poruke mira i sreće za sve studente i ljude širom svijeta.

Događaj je otvorio rektor BURCH Univerziteta Prof. dr. Teoman Duman. Rektor je podvukao bitnost ovakvih skupova u vremenima gdje se  problemi  stalno događaju širom svijeta. Nakon rektora, šef Ureda za međunarodnu saradnju Prof. dr. Azamat Akbarov je podvukao bitnost multikulturalizma i značenja istog za mir.

Studenti su imali priliku upoznati se s državama iz kojih njihove kolege dolaze. Studentica Nudžejma Kudić  otpjevala je  “Mi smo svijet” (We are the World), pjesmu mira s ciljem širanje jasne poruke..

Nakon iste rektor, ambasadori  i ostali uvaženi gosti imali su tur štandova koji su pripremili vrijedni studenti. Ukupno je bilo 22 štanda. Svi učesnici su uživali u hrani dok su učili o drugim zemljama i kulturama.

Događaj se okončao sa slušanjem tradicionalne muzike svih predstavljenih država. Svi su slušali odličnu muziku, upoznali se s novim ljudima i njihovim kulturama te sa sobom ponijeli predivne utiske do narednog Međunarodnog dana studenata.