Motivacijsko predavanje Erola Mujanovića - suosnivača NVO “Maraton” - International Burch University

Motivacijsko predavanje Erola Mujanovića – suosnivača NVO “Maraton”

Predavanje je bilo podijeljeno u tri dijela. U prvom dijelu, gospodin Mujanović je pričao o ostvarivanju karijere, istovremeno davajući savjete koji mogu pomoći studentima u njihovim putevima ka uspjehu. Gospodin Mujanović je također istakao koje su to najbitnije stvari kad se radi o pronalasku zaposlenja. Pričao je o svom početku, volontiranju i poslovima. Prvi posao je radio u svojoj 16. godini, u zemlji čiju kulturu i jezik nije poznavao. Za njega, taj prelazni period je trajao sedam godina, dok nije došao do boljih poslova i boljih vremena. U drugom dijelu, pričao je o ostvarenju svog sna i osnivanju nevladine organizacije (NVO) „Maraton“. “Nema jake ni zdrave nacije bez jakih i snažnih pojedinaca“, rekao je Mujanović. U trećem dijelu, fokusirao se na snagu trčanja i vjerovanje da je „rođen da trči“.

Svojim primjerom nam je dokazao da je sa teškim radom, snažnom voljom i motivacijom sve moguće. Istakao je da moramo rasti svakim danom, učiti nove stvari, prilagoditi se okolini i živjeti u trenutku. Gospodin Mujanović je takođe napomenuo da nikad ne trebamo raditi nešto što ne volimo. Ako se to dogodi, trebamo taj posao napustiti i tražiti nešto drugo.

Šef Odsjeka za menadžment, prof. dr. Mersid Poturak, uručio je zahvalnicu našem gostu. Svi studenti su bili impresionirani predavanjem i napustili su salu u pozitivnom raspoloženju.