Na BURCH univerzitetu održan edukacijski program za članove ASUBiH - International Burch University

Na BURCH univerzitetu održan edukacijski program za članove ASUBiH

Teme programa  bile su promocija sedme po redu Olimpijade koju organizuje Burch Univerzitet, te prezentacijske vještine koje su naši učesnici usvajali od najboljih predavača iz te oblasti.

Ove godine je univerzitet imao priliku da ugosti više od 40 srednjoškolaca iz gradova širom Bosne i Hercegovine, a cilj treninga  bilo je kreiranje strategije za promociju Bosanske Naučne Olimpijade koju će primijeniti u svojim lokalnim zajednicama. Srednjoškolci su imali priliku interaktivno učestvovati u radionicama i predavanjima koja im je držao Kemal Balihodžić – bivši šef marketinga na Burch Univerzitetu, pokretač vlastitog biznisa te jedan od najboljih motivatora na prostoru Bosne i Hercegovine.  

Pored formalnih aktivnosti, učesnici su imali priliku uživati u social-night programu, karaoke showu, stonom tenisu, te mnogim drugim zanimacijama koje su zbližile sve prisutne. Tokom svih aktivnosti ovi mladi ljudi su poslali najbolji primjer aktivizma svojim vršnjacima, izrazili želju da ponovo učestvuju na programima ovog tipa, te svojim entuzijazmom nagovijestili saradnju u nastavku realizacije ovog projekta.