Najhladniji dan zime obilježen grudvanjem na Burch univerzitetu - International Burch University

Najhladniji dan zime obilježen grudvanjem na Burch univerzitetu

16440

16440

Studenti su spontano izašli u prostrano, snijegom pokriveno, dvorište Burch univerziteta, te su zajedno sa tehničkim osobljem u ruke uzeli lopate i ostali zimski pribor, i započeli praviti prtinu, graditi snjegovića i iglo od snjega. Naravno da su mladost i adrenalin u trenu uzeli maha te su poletjele i grudve, a hrpa snijega je postala mjesto u kojem su se studenti igrali, izvodili vratolomije, te uspješno skvasili svoju odjeću i obuću.

Studentska graja i žamor su privukli radoznale poglede prisutnih profesora koji su se odmah pridružili “kolegama” (vjerovatno su se na trenutak prisjetili i svog djetinjstva), a svi skupa su se prihvatili posla i izgradnje velikog bijelog snjegovića, koji trenutno krasi ulaz Burch univerziteta.

Među prisutnim profesorima našao se i rektor univerziteta, koji se odmah stavio na stranu jedne od ekipa te im dao nesebičnu podršku u grudvanju a bio je i jedan od najaktivnijih “radnika” u donošenju vode kako bi se snjegović što prije zamrznuo i poprimio željeni i dugotrajni oblik.  Snježne aktivnosti profesora i rektora nisu predugo potrajale, što zbog njihovih obaveza na fakultetu (a i njihovih  godina J), ali najviše zbog prilične hladnoće koja nije opraštala nedovoljno toplu odjeću, obuću i rukavice. Ove zimske aktivnosti su samo na trenutak bile prekinute zbog pauze za čaj i slatkiše, ali studenti su ipak hrabro, rumenih obraza, nastavili igru tokom cijelog dana te su uprkos suhom snijegu uspjeli snjegovića dovesti u željeni oblik (fotke govore više od riječi).